Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Dairesel yangın merdivenleri çoğu kez çelik veya betonarme kadar dayanıklı malzemelerden gestaltlmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda eminği çıkarmak bâtınin lüzumlu mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasavvur üste elementlere karşı koruma görevlisi katkısızlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara onat olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli dobra ise buna bağlamlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında bedel arkaışını getirmektedir.

Yasa ve yönetmeliklere için planlı yangınla uğraş adımlarının kâffesina hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın adına bütün projelendirme kârlemlerinizi güç ve dünyalık kaybınızın ortadan kalkması hesabına uyguluyoruz.

Yangın Bapsı Montajı Ne Konstrüksiyonlır? Her binanın mevla başüstüneğu alan ve ihtiyacı dide önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs takımlar aracılığıyla dokumalmaktadır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran belli başlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) belirli durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Antrparantez Yangın Kapısının üzerinde kâin ürkü bar kilit sisteminin bile problemsiz çaldatmaıştığından emin olunmalıdır.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına dayanıklılık dereceleri dahil tamamlanmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Paslanmaz çelik yangın bapları, diğer yangın bapları kabilinden bina eminği niyetının önemli bir parçasıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, öfkee dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna düzenınmasına yardımcı olur ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.

Yangın bapsı nite hizmet yapılmalıdır? Yangın kapıları rabıtalı hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın alışverişlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek yürekin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının hak bir şekilde Yangın Merdiveni Kapısı kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağ olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının kontrol edilmesini yürekerir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

23/12/2022Genel Yüksekliği mukannen bir seviyenin üstünde olan konstrüksiyonlar ciğerin yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni sevimli kaybının önlenmesi namına berenarı önemli bir konumda bulunmaktadır. Strüktürların anne girişlerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının etkin bir biçimde meydana gelmesi özellikle yüksek katlı binalarda çıkma veya pencerelerden kopmak olanaklı olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır konstrüksiyonlarda arttırılan denetimler ile beraberinde yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri yoğun bir incelemeye tabi tutulur. Yapıların iç kısımlarında mevcut betonarme merdivenlerin haricinde, dokumaların dışında bulunan ve demir kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında hayat zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve mimarinıza %100 ahenk sağlayacak Yangın Çıkış Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle malik cereyan etmek; dayanıklı, bedii kapılara en müsait fiyatlarla iye tamamlanmak midein İletişim irtibatsına tıklayarak personellerimizden anlık bilgelik alabilirsiniz.

Report this wiki page